6643 SAYILI TEB KANUNU KOMSYONU TOPLANTISI

6643 Sayl TEB Kanunu Komisyonu üçüncü toplantsn 20.03.2017 Pazartesi günü 13.00-15.00 saatleri arasnda Türk Eczaclar Birlii Bakan Ecz. Erdoan Çolak bakanlnda Türk Eczaclar Birlii binasnda gerçekletirdi. Toplantya Adana Eczac Odas Bakan Ecz. Ersun Özkan, Bursa Eczac Odas Bakan Ecz. . Yaln Ökmen, Zonguldak Eczac Odas Bakan Ecz. Ayegül Kara ve Aksaray Eczac Odas Bakan Ecz. Nazan Uluku Deniz katlm gösterdiler.

16 Nisan’da yaplacak anayasa deiiklii referandumu sonuçlarnn meslek örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine ve sivil topluma olas etkileri, cumhurbakanl sistemine geçilmesi ya da geçilmemesi halinde 6643 Sayl TEB Kanunu’nun hangi usullerle deitirilebilecei üzerine yaplan genel deerlendirmenin ardndan Komisyon Bakan Ecz. Erdoan Çolak yasa deiikliine dair hukukçular ile birlikte yürütülen çalmalarn sonuçlar hakknda bilgilendirme yapt. Sonrasnda tek tek deitirilebilecek maddelere geçilerek; odalarn ve birlik organlarnn görev süresi, temsilde adaleti salayacak bir delege sisteminin nasl oluturulabilecei, meslek içi eitimlerin zorunlu hale getirilip getirilemeyecei, eczaclar ilaç sektöründe söz sahibi yapacak bir düzenlemenin TEB Kanunu’na girip giremeyecei hususlar üzerinde duruldu.

2017-03-22 12:52:08